Harry Potter - Golden Snitch

PSY Gentleman Lyrics (Romanized, English, Melayu)



"Gangnam Style" merupakan video pertama yang mencapai 1 bilion views di YouTube (dicapai pada Disember 2012) dan yang terbaru, PSY telah melancarkan Muzik Video mereka iaitu "Gentleman" pada 12 April 2013. Walaupun video 'Gentleman" ni boleh dikatakan kurang menarik jika dibandingkan dengan music video "Gangnam Style" ia juga berjaya memecahkan rekod di YouTube. YouTube ada mengumumkan bahawa MV "Gentleman" telah mencatat rekod views paling tinggi pernah dicapai dalam jangka masa sehari, dengan mendapat lebih 38 juta hits pada 14 April sahaja, menjadikannya salah satu daripada pelancaran Muzik Video secara online yang terbesar dalam sejarah YouTube. Gambar di bawah merupakan jumlah views PSY - Gentleman MV iaitu sebanyak lebih 209 juta views dalam masa kurang daripada dua minggu.



Hmm, music video gentleman ni, mengandungi unsur jenaka dan kenakalan yang melampau dibuat oleh PSY dan liriknya juga mengandungi unsur lucah. Bawah umur 18 Tahun? Khai tak galakkan korang tengok Music Video ni. Apa-apapun Scroll ke bawah untuk terjemahan lirik Gentleman PSY dan ketahui dengan lebih lanjut.


PSY Gentleman Romanize Lyrics (Korea)

Alagamun-lan, weh, wakun, heya, hanun, gon
Alagamun-lan, weh, makun, heya, hanun, gon
Alagamun-lan, ari, gari, hanon, kari, he
Alagamun-lan, we like, we we we like party, hey
Ichiba, varriya, is hara moru, mashi sondori, yama, varriya
Yougun, pegi, tur, equa, machen, varriya
Noga, onku, pega, haga, kunge, nande, varriya
Damn girl! You're so freakin sexy

I'm a, I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman

Alagamun-lan, weh, mikuneya, hana, gon
Alagamun-lan. weh, sikuneya, hana, gon
Alagamun-lan, pali, pali, wasa, nelly, neh
Alagamun-lan, nali, nali, nasa, pali, hee
Ichiba, varaniya, nori, moli, holy, daddy, chunga, ri
Varriya, good feeling, feeling good, brutake
Varriya, gachu, gunya, sorinage, sorinage
Varriya, damn girl! I'm a party mafia

I'm a,I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman

Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, wet psy
Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, wet psy

I'am a mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman


PSY Gentleman English Translation Lyrics

I don’t know if you know why it needs to be hot
I don’t know if you know why it needs to be clean
I don’t know if you know, it’ll be a problem if you’re confused
I don’t know if you know but we like, we we we like to party

Hey there
If I’m going to introduce myself
I’m a cool guy with courage, spirit and craziness
What you wanna hear, what you wanna do is me
Damn! Girl! You so freakin sexy!

I'm a, I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman

I don’t know if you know why it needs to be smooth
I don’t know if you know why it needs to be sexy
I don’t know if you know darling, hurry and come be crazy
I don’t know if you know, it’s crazy, crazy, hurry up

Hey there
Your head, waist, legs, calves
Good feeling, Feeling Good! It’s soft
I’ll make you gasp and I’ll make you scream
Damn! Girl! I’m a party mafia!

I'm a, I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman

Gonna make you sweat.
Gonna make you wet
You know who I am Wet PSY
Gonna make you sweat.
Gonna make you wet.
You know who I am
Wet PSY! Wet PSY! Wet PSY! Wet PSY! PSY! PSY! PSY!
Ah I’m a mother father gentleman

I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman
I'm a, I I'm a
I'm a, mother father gentleman

Mother father gentleman
Mother father gentleman


PSY Gentleman Lirik Terjemahan Bahasa Melayu

Saya tidak tahu, jika kau tahu, kenapa ia perlu menjadi panas
Saya tidak tahu, jika kau tahu, mengapa ia perlu bersih
Saya tidak tahu, jika kau tahu, ia akan menjadi masalah jika anda keliru
Saya tidak tahu, jika kau tahu, tetapi kita suka, kita kita kita suka berparti

Hey kamu
Jika aku memperkenalkan diri
Saya seorang lelaki yang cool dengan keberanian, semangat dan kegilaan
Apa yang kau mahu dengar, apa yang kau mahu lakukan adalah saya
Celaka! Perempuan! Anda begitu freakin seksi!

Saya, saya,
saya seorang ibu bapa lelaki
Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki
Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki

Saya tidak tahu, jika kau tahu, mengapa ia perlu menjadi lembut
Saya tidak tahu, jika kau tahu, mengapa ia perlu menjadi seksi
Saya tidak tahu, jika kau tahu sayang, mari cepat dan menjadi gila
Saya tidak tahu, jika kau tahu, ini adalah gila, gila, cepat!

Hey di sana,
Kepala, pinggang, kaki, betis
Enak rasanya, Rasanya Enak! Ia lembut!
Saya akan membuat kau tersumbat dan saya akan membuat kau menjerit
Damn! Perempuan! Saya seorang mafia parti!

Saya, saya,
saya seorang ibu bapa lelaki
Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki
Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki

Akan membuatkan kau berpeluh
Akan membuatkan kau basah
Kau tahu siapa aku? PSY yang basah

Akan membuatkan kau berpeluh
Akan membuatkan kau basah
Kau tahu siapa aku?
Psy basah! Psy basah! Psy basah! Psy basah! Psy! Psy! Psy!
Ah saya ibu bapa lelaki

Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki
Saya, saya,
Saya seorang ibu bapa lelaki

Ibu bapa lelaki
Ibu bapa lelaki

Tags : PSY Gentleman, Gentleman Style, Gentleman Lyrics English, Gentleman Translation, PSY Gentleman Lirik Bahasa Melayu, Maksud Lirik Gentleman, Gentleman Versi Bahasa Melayu, Gentleman PSY Lyrics, Lirik Lagu Gentleman PSY, Gentleman PSY Style, PSY Gentleman English Lyrics, Gentleman PSY Romanized Lyrics

6 comments:

  1. semua org dok bercerita pasal lagu ni,saya pon xpenah tengok lagi..hehe

    ReplyDelete
  2. Khai pun x tahu apa yang bestnya dengan lagu ni..

    ReplyDelete
  3. x tau la orng apa..tp rasenye tema lagu ni mmng teruk...

    ReplyDelete
  4. @nor Salwa, bukan setakat teruk sahaja, Saaangat sangatlah teruk. PSY yang juga menjadi idola kanak2 (menerusi gangnam style) mendapat pengaruh yang buruk menerusi lagu ni.

    ReplyDelete
  5. klau korea semue salah ttapi klau lagu inggris lgi mmpunyai unsur negetif..

    ReplyDelete

Don't forget to drop your comment.. Thanks ya!

Tutorial Blog Tutorial Blog Tutorial Blog
Creative Commons License
Khaiangel (Dot) Com is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License
.
©KhaiAngel.Blogspot.Com All Rights Reserved